Az Önvaló válaszol

Az ember A Teljesség része, ezért bármilyen kérdésére választ kaphat, ha megkérdezi az Önvalót.

Ebben az írásban az izomtesztről és a hármas/harmadik nyelvről írunk, amelyek egymással is kombinálható kérdés-válasz lehetőségek.

1./ Izomteszt (kineziológia)

Az izomteszt 1964-ben jelent meg, létrejötte dr. George Goodheart amerikai csontkovács nevéhez fűződik. A megismerése után, számtalan irányzat jött létre. A tudományos igényeknek megfelelő összegzést Dr. David R. Hawkins és munkatársai tették meg, amely az ERŐ kontra erő című könyvben jelent meg, először 1995-ben. A könyvben leírtak átvezetnek a spirituális tartományba, mert kimutatja a tudatszinteket és azok kalibrálhatóságát is. Amennyiben bővebben érdekel a téma, akkor azt javasoljuk, hogy az előbb jelzett művet és annak folytatását, A Valódi ÉN hatalma címűt is alaposan ismerd meg.

A felismerés az, hogy az izmok tartással, vagy elgyengüléssel reagálnak bármilyen gondolatra, érzésre, táplálékra, zenére, feltett kérdésre stb.
Megjegyzés: valójában az egész ember reagál, így az izmok által adott válaszból is értelmezhető a reakció.

Az izmokon keresztül, ki/mi az, aki/ami a válaszokat adja? — Ezt Kryon Mester pontosítja A rejtélyes Veleszülett-ről szóló tanításában, ezzel a meghatározással: az izomtesztelés a test Veleszületettjét használja, hogy egy „igen vagy nem” választ adjon arról, amit ismer. A Veleszületettről legalább annyit érdemes tudni, hogy együttműködik az Önvalóval, így mindennel kapcsolatban áll, ezért bármilyen kérdésre választ tud adni. Ha bővebben érdekel a Veleszületett, akkor keress rá a honlapon.

Az izomteszt alkalmazásával szinte korlátlan lehetősége van az embernek arra, hogy valamit/valakit pontosan ismerjen meg. Amennyiben egy adott probléma a feltérképezendő, akkor annak okozója és a megoldás módja is megtalálható. Természetesen, mivel az ember szabad akarattal rendelkezik, ezért a feltérképezés után szabadon dönt arról, hogy mit kezd a tudással, — ha problémáról van szó, akkor tesz valamit a felszámolás/átalakítás érdekében, avagy nem… Az Önvaló „csak” válaszol, az ember a tények és az összefüggések ismeretében, a szabad akarata alapján cselekszik, avagy nem cselekszik.

Mi most egy olyan izom-öntesztet ajánlunk a figyelmedbe, amelyet az ember saját magán alkalmazhat. A technikai leírását, magyar nyelven Hajdú Ildikó tette közzé.

Az ujjteszt leírása

Első változat:

Ujjteszt 1.

Formálj egy gyűrűt a hüvelyk és a mutató ujjaddal mindkét kezeden, majd fűzd őket össze! Kérj egy igent, aztán pedig kérj egy nemet. Az igenre az ujjaknak tartaniuk kell, a nemre pedig az egyik kéz enged.

Második változat:

Ujjteszt 2.

Ugyanígy működik a hüvelykujj és középső ujj alkotta körök összefűzése is.

Harmadik változat:

Tartsd lazán mindkét kézfejedet és az egyik mutatóujjal gyakorolj enyhe nyomást a másik mutatóujjra. Az igen tart, a nem enged.

Negyedik változat:

Keresztezd a csuklóidat a mellkasod előtt, majd hátulról akaszd össze a mutatóujjaidat és enyhén húzd meg az egyik ujjaddal a másikat. Az igen tart, a nem enged.

Ötödik változat:

Ujjteszt 5.

Tartsd lazán nyitva a tenyered. A másik kezeddel próbáld finoman egymás felé nyomni a nyitott kéz hüvelyk- és kisujját. Igenre az ujjak alig közelednek, nemre pedig jobban összenyomhatóak.

De csinálhatod éppen fordítva is: Vagyis érintsd össze a kis- és hüvelykujjadat és próbáld szétnyitni őket a másik kezeddel.

Hatodik változat:

Egyik kezeden formálj egy szemet úgy, hogy a mutató és hüvelykujjadat összeérinted. A másik kéz mutatóujját dugd be ebbe a lyukba. Tedd föl a kérdésedet vagy mond/gondold ki az állításodat. Most próbáld a mutató ujjaddal szétválasztani a másik két, összeérintett ujjat. Igaz állításra nem fog sikerülni.

Hetedik változat:

Ujjteszt 7.

Nyisd szét a tenyered és távolítsd el könnyedén egymástól az ujjakat. Akár le is teheted az asztalra a kezed. A másik kezeddel fogd át a mutató- és kisujjad, és közben próbáld meg enyhén összenyomni őket, hogy közelítsenek egymáshoz. Ha az ujjaid ellenállnak, a válasz igen, ha engednek, a válasz nem.

Ajánlások az ujjteszthez, hogy kialakíthasd a saját gyakorlatodat

 • Helyes, ha a teszt megkezdése előtt, az Önvaló támogatását kéred, hogy tisztán működhessen a folyamat.

 • Tisztázd, hogy megfelelő állapotban vagy a teszthez, avagy nem. Ha esetleg nem, akkor derítsd fel a zavaró okot. Pl.: Megfelelő a vízháztartásom? A csecsemőmirigy rendben van? Stb.

 • A tesztelt ujjakat tartsd erősen, mégis lazán!

 • Akarat nélküli, elfogadó, befogadó és együttműködő állapotban létezz. — Lásd pl. a Merkabah-ot
  Megjegyzés: az emberi elme csendjében a kérdés és a válasz is érthetőbb.

 • A teszt begyakorláshoz egyszerű, számodra már ismert tényekre kérdezz rá, hogy megismerd és megszokd a stabil válaszokat. pl.: Ez a fal kék? Ez a fal zöld?

 • Ha kellő jártasságot és tapasztalatot szereztél már az előző pontokban, akkor olyan kérdéseket tegyél fel, amelyeket nem ismersz, de azonnal ellenőrizhetsz. Pl.: a kutya a házában van? – a teszt után pedig ellenőrizd, hogy hol a kutya.

 • Ha már kellően gyakorlott vagy csak akkor térj rá olyan kérdésekre, amelyeknél már csak a teszt révén kapod a válaszokat.

 • Bizonytalanság esetén, van visszakérdezési, avagy pontosítási lehetőséged is, pl.:
  – Ez a helyes válasz?
  – Választ kaphatok a kérdésemre?

 • Az izomteszt alapvetően igen-nem válaszokat ad, amelyek lehetnek igaz-hamis; erősít-gyengít; több-kevesebb; fent-lent; elöl-hátul stb. tartalmúak is. Kerüld a helyes-helytelen alapú megközelítést mert ez már minősítés és viszonylagos.

 • Hallgass az intuíciódra (lásd a harmadik nyelv), hogy milyen kérdéseket és milyen sorrendben érdemes feltenned.

 • Nyugalom, kitartás, kreativitás és következetesség lehet szükséges, hogy egy összetett kérdésben eligazodhass.

 • Előfordulhat, hogy a Veleszületett nem ad választ, mert az megzavarhatna téged, vagy azt, akinek át akarod adni a tudást. Tartsd ezt tiszteletben. (Ezért is volt fentebb a Választ kaphatok a kérdésemre? jelzése)

 • Tudd, hogy a Veleszülett teljes mértékben ismer téged, Te pedig még csak most építed ki a kapcsolatot vele. Bízhatsz benne, hisz ő kíséri és segíti az életedet.

 • A Veleszületett örül annak, ha kapcsolatba lépsz vele. Kedvelni és segíteni fogja a közös munkát!

 • A teszt befejeztével, jól esik az Önvalónak, ha megköszönöd a támogatását.

Mivel az izomtesztelés teljes menetének kialakítása és a helyes kérdés-stratégia alkalmazása meghaladná a jelen írás kereteit, ezért azt javasoljuk, hogy más forrásokból is tájékozódj (pl. A kineziológiai izomtesztelés folyamata) és annak alapján alakítsd ki a saját gyakorlatodat.

Összegzés

A fent leírtak helyes alkalmazásával megtudhatod, hogy:

 • mi igaz, és mi hamis?

 • egy adott táplálék hogyan hat rád?

 • számodra és/vagy más számára mi a kedvező és mi a gátló, gyengítő?

 • ki/mi hat rád erősítően és ki/mi gyengítően?

 • az okozatnak (esetlegesen a problémának) mi az oka?

 • egy meglévő a problémát milyen módon lehet hatékonyan felszámolni?

 • ki/mi hol van?

 • életút-elágazásnál melyik irány lehet a megfelelőbb? (Vigyázat! E téren légy körültekintő, mert a Veleszületett nem irányíthat, nem adhat tanácsot, csak tájékoztathat, hogy mi, mivel járhat. A döntés mindenkor a Tiéd!)

 • ki/mi milyen tudatszinten van?  — lásd: Erő kontra erő c. könyv

 • és még nagyon sok mindent…

A pontos információk megtalálása ezzel pedig az összefüggések megértése kizárólag csak a Te igényedtől, igényességedtől és a kreativitásodtól függenek!

2./ A hármas/harmadik nyelv

Az Önvalónak feltett kérdésre, mindenkiben azonnal megjelenik a válasz. — Sokszor már a kérdés feltevése előtt...

A válasz megértése gondot okozhat, mert a kérdés rendszerint 4D-s, a pontos válasz pedig sokdimenziós.

Ez a nehézség úgy számolható fel, ha kifejleszted magadban a hármas/harmadik nyelven való működés képességét, amely után, már közvetlen párbeszédet folytathatsz az Önvalóval.

Források, amelyeket tanulmányozásra javaslunk a hármas/harmadik nyelvvel kapcsolatban

A két lehetőség kombinálása

Amikor az ujjteszt során felteszel egy kérdést, akkor a válasz sokdimenziósan is megjelenik. Javasolt tehát, hogy ne csak az izom által adott igen-nem választ értelmezd, hanem érzékeld a teljes választ is.

Amennyiben a harmadik nyelven érkezett válasz nem pontosan érthető számodra, akkor az ujjteszt segítségével pontosíthatod a megértést igénylő részeket, hogy a válasz egésze világos lehessen számodra.

Előfordulhat az is, hogy spontán jelenik meg benned egy sugallat, amelynek helyesen értését az ujjteszttel tudod pontosítani.

Tudd, hogy a két mód valójában egyként működik!

Szerkesztő/Szerző

A teljes mesterlét ott van minden egyes Emberi Lényben és ti ezt most elkezdtétek aktiválni.
Kryon

Lásd: Kryon Mester tanításai